Athens Tango Ensemble

 

В събота вечер ще имаме удоволствието да танцуваме на изпълнението на живо на Athens Tango Encemble!

Saturday evening we will have the pleasure of dancing to the live performance of the "Athens Tango Ensemble"!

„Athens Tango Ensemble” изпълнява музикални шедьоври от „Златния век“ на аржентинското танго (1935-1955 г.), както и композиции на Астор Пиацола. „Athens Tango Ensemble“ за първи път дебютира през октомври 2016 г. и оттогава музиката им е прегърната от публиката. Те са участвали на значими фестивали и събития в Гърция и в чужбина, включително „Концертна зала в Атина“, „SNFCC“ „Half Note Jazz Club“ и Гръцкото национално радио. През октомври 2018 г. първият им запис е издаден от „General Music“ под заглавието “ Атински танго ансамбъл “, съдържащ петнадесет музикални диаманта, които произхождат от класическата епоха на танго музиката (танго, валс и милонга). „Athens Tango Ensemble“ е основан от Димос Вогюкас и се състои от следните солисти:

Dimos Vougioukas - бандонеон, аранжименти Кириакос Гувентас - цигулка Панайотис Маркос - пиано Димитрис Куфогиоргос - китара Костас Арсенис – контрабас

Dimos Vougioukas - бандонеон, аранжименти Кириакос Гувентас - цигулка Панайотис Маркос - пиано Димитрис Куфогиоргос - китара Костас Арсенис – контрабас

Чарли и Дани

 

Чавдар Крумов – доайенът на аржентинското танго в България, създава SofiaTango през 2000 година. Клубът поставя началото на този танц в България и почти всички събития в тази област и до днес са свързани с неговата дейност. Той организира и първите (за България) концерти в София с аржентински оркестър и професионални tangueros от Буенос Айрес, показани и в Пловдив, Варна и Плевен.

Съвместна работа с професионалната танцова група Neshkaart (худ. ръководител Нешка Робева) и реализация на танго спектакъла „Бежанци” , изцяло с български музиканти и танцьори. Премиерата в зала 1 на НДК (2009) беше открита лично от Посланника на Аржентина – Негово Превъзходителство г-н Херонимо Кортес-Фунес. Спектакъла има и международно признание и участия в Париж, Португалия и Испания.

Освен съдействие и организацията на концерти и спектакли с участието на автентични изпълнители от Аржентина и Европа, SofiaTango провежда редовно занимания за начинаещи и напреднали танцьори които просто желаят да научат танго, организира милонги.

От 2003, във всички дейности на SofiaTango участва Йорданка Иванчева. Чавдар и Йорданка (Дани) са танцували на най-престижните сцени в страната - зала “България”, НДК, Софийската Опера както и на международни подиуми, включително и в Буенос Айрес.

Чавдар Крумов, освен в София и страната, преподава и в чужбина, като неговите ученици са главно във Виена и Мюнхен, но също така и във Франция, Италия и Швейцария.

Чавдар е завършил Националната Спортна Академия със специалност Международен Спортен Туризъм. Занимава се с танго от 1995г.SofiaTango is the first tango club in Bulgaria started by Chavdar Kroumov in the year 2000. Now, twenty years after, there are several schools in Sofia but also in Varna, Plovdiv and Burgas – all started by SofiaTango and run by former students of Chavdar.

Васил Адамов

 

Изучава аржентинско танго от 2004 г. В периода 2006-2008 пътува до Буенос Айрес , където взима интензивно участие в класовете на големите имена на световната танго сцена Мигел Зото, Пабло Верон, Хуан Карлос Копес, Моника Пара, Дана Фриголи, Хавиер Родригес, Даниел Гарсия “El Flaco”, Факундо Круз и много други.

Тангото е най-елегантният танц затова развива своята техника като набляга на постурата и походката, флуидността / мекотата на движенията , музикалност и комбинацията от фигури като акцент в танца.

Владислав Бастун Петров и Елена Джика

 

Те са млади, харизматични и талантливи! Танцувалния им стил се характеризира с висока динамика, интересни музикални интерпретации и силна връзка между партньорите.

В уроците си Влади и Елена наблягат на дълбоко разбиране на механика на движенията и разбирането на музикалния контекст в комбинация със забавна и неангажираща атмосфера.

Венцеслав и Мата Джореви

 

Ние сме Мата и Венцеслав Джореви и през последните 10 години нашата голяма страст е аржентинското танго!

Ние определяме себе си, така: „Ние не сме перфектните танцьори, ние не сме инструктори, ние сме танго-любители! Но ще ви заразим с вируса на страстта, емоцията и красотата на най-импровизаторския от социалните танци - тангото! Ще споделим с вас нашето усещане за аржентинско танго и ще го направим с лично отношение и много любов!”

През последните пет години отделяме голяма част от личното си време и енергия, за да създадем стабилна и по-голяма танго общност в Пловдив. Ежеседмично провеждаме уроци по аржентинско танго и организираме седмични милонги. Няколко пъти в годината организираме семинари и събития с гост-артисти от страната и чужбина,както и посещения на международни фестивали в Европа.

В уроците си търсим най-естествения път за постигане на перфектно движение, обръщаме внимание на биомеханиката, на връзката между партньорите и не на последно място на музикалността!

Маринела Влади

 

В началото беше музиката... Беше "любов от първата нота", която продължава и до днес! Водена от тази нестихваща страст Маринела Влади осем години подред танцува, преподава, организира събития и диджейства...

Тя е традиционен танго диджей, с предпочитания към Златните години на танго. Формирането на нейния стил е подпомогнато силно от опита й в организарането на събития и най-вече от срещите и работата с немалко популярни танго диджеи от Аржентина и Европа. Тя почерпва от тях ценни знания и възприема практиката да наблюдава постоянно дансинга и да обръща специално внимание на променящата се енергия и емоции на танцьорите.

Маринела Влади е основател и главен организатор на три ежегодни международни танго събития в България - Varna SUMMER Tango Marathon, Balkan Tango Weekend и Bulgaria CLOSE EMBRACE Tango Marathon. Тя пътува из Европа от няколко години, за да пуска музика на различни милонги, фестивали и маратони.

Димитър Димитров

 

Музиката е част от неговия живот. След тринадесет години работа в Държавна опера Бургас и дългогодишния му контакт с класическата музика, се запознава и с класиката в Аржентинското Танго. Първо открива музиката, а после идва и танца. Харесва стиловете на оркестрите от Старата гвардия и Златната ера в Танго. Комбинира ги с композиции и от по-късни периоди. Това, което го вдъхновява са танцуващите.

Мата Джорева

 

Тя подбира музиката, така както рисува – с емоция и страст! Нейните танди са цветни, мелодични и танцувални! Мата ще ви вдъхнови в неделя с красива музика и щипка предизвикателство.

TOP